Son Kasetteki Şarkıların Makamları ( Ken Yorumum )

Kapanmış konulardan yararlanabilmeniz için arşiv bölümüne taşınmaktadır.
User avatar
sabır taşı
Kıdemli Üye
Posts: 1179
Joined: 26 Jan 2005, 18:32
Contact:

Post by sabır taşı » 03 Feb 2007, 14:50

senfonik wrote:
ancak onun hala ii çalışırsa çıkıp babalar gibi canlı bağlama çalabileceğine inancım var..

ama onu bile yapmıyor bu düşündürücü yani gencebay gibi bir bağlama virtüözün hala bağlama albümü yapmaması düşündürücü bırakın konçertoyu senfonik çalışmaları..
bu beni üzüyo..
yani onu tam tanımayan ve önyargılı bakıp sevmeyenler..albümden bağlamasını dinlettiğimde o mu çalıyo diyorlar inanmıyorlar bana..

yazık değilmi...!!

sevgili kral hadi artık kendini sanata ver ....lütfen...

User avatar
murat yaşar
Kıdemli Üye
Posts: 170
Joined: 08 Jan 2007, 18:14

Post by murat yaşar » 04 Feb 2007, 11:47

Yıllardır canlı performanstan hep bi takım nedenlerden ötürü kaçmıştır gencebay...Bunu hepimiz biliriz..En son show tv bayram konserindeki halini gördük..( alaturkada yaptığı düeti yazmıyorum bile..)Kendiside bunun bilincindedir.Fakat sizlerinde dediği gibi en azından bağlama kasedi yada biraz daha beklentileri yükseltirsek bağlama konçertosu onun en b
aşta hatta şimdiye kadar yapmış olması gereken bir projeydi..yapmadı yapmıyor....Nedendir bilinmez ama sağlık,zaman gibi bahanelerde artık bizi kesmiyor..
Eskiden yılda bir albüm çıkardı şimdilerde 2.5 yılda albüm çıkar oldu ..
Onun en hassas olduğu noktalar mükemmelliyetçilik...
Eskiden beridir en üst paralara rağmen sahneye hep hayır demiştir ve hala demektedir...
Eskiden kasetleri milyonlar satardı şimdilerde ise bu yüzbinlerdir..( tabi bu günümüz şartlarına göre belkide yüksek rakamlardır çünkü korsan ve bilgisayar,MP3, olayları tüm sanatçıları vurmaktadır..)
Fazla uzatmayalım film,dizi,yarışmalar gibi beklentilerimizde yok artık...
Sadece kendisinin söyleyipte yapamadığı o projeler var ya işte beklentilerimizde hep o doğrultudadır..Ayrıca kendisini bini aşkın bestesinin olduğunuda biliriz nedense her albüm artık 2.5 yıl sürüyor ve kendinden çalıyor..Örnek:sev gönlünce yaşa nın yeni versiyonu besmeleyle başla gibi...
Bu kadar bestesi olan biri neden diğerlerini ön plana çıkarmıyorda ikizi olan parçalar çıkıyor..Bu yürekten olsun albümündede oldu üstelik....
Ayrıca alkol ve sigara alışkanlığı uzun yıllar önce bitmiş bir insan .........
Ses yaştan ötürü bu haldemidir bilemem ama o davudi ses te yok artık..
GERİYE SADECE VERDİĞİ SÖZLER KALIYOR VE BİZLERDEN BAŞKASI DA MALESEF HATIRLAMIYOR ONLARI .....

SAYGILAR

User avatar
deepblue
Posts: 9
Joined: 05 Jan 2007, 09:37

Post by deepblue » 04 Feb 2007, 16:02

Şu 1000 tane eserin adını bilen varmı dostlar. hadi albüm ve plak olarak 400 küsuru yayınlandı onları biliyoruz. kalan eserler nedir ne değildir bir bilgi sahibi olan varmı?
En azından bunların bir liste halinde yayını yapılamaz mı? anlamak mümkün değil...
Yanında yakınında bunları derleyip toparlayıp liste haline getirip hiç olmazsa isim olarak yayınlayacak kimsecikler yokmudur?

Hiç mi kendi hayran sitelerinde görmemiş veya bilgi sahibi olmamışdır?
"Şu eser onundur bu değildir" tartışmalarından hiç mi bilgi sahibi değil?
daha bu konudaki eksikler bile tamamlamıyor.

3-4 yıl önce kendisine canlı bir tv programında mail yoluyla programın spikeri vasıtasıyla eserlerinin notalarını ne zaman yayınlamayı düşünüyor diye sormuştum.Üstelik bu soruyu direk spiker o anda kendisine yöneltmişti.

Verdiği cevap aynen şuydu:"Gönül dostlarım çok haklı,bu konuda çok ihmalkarlık ettik,en kısa zamanda hiç olmazsa ünison olarak yayınlayacağız" ama nerde dediğim gibi 4 yıl geçti tık yok.

Bana göre bu ve benzeri konular onun gönül dostlarına vefa borcudur.Allah sağlık verdikçe ödemesi ona yakışandır..
Saygılarımla...
Bilmez insan kadrini kendi insan olmayan...

User avatar
senfonik
Kıdemli Üye
Posts: 239
Joined: 08 Jul 2006, 11:02
Location: GEBZE

Post by senfonik » 05 Feb 2007, 11:24

:lol: :) :? :x :evil:
SENFONİK ŞİİR VE BAĞLAMA KONÇERTOSU İLE YANIP TUTUŞUYORUM..
SEVGİLİ KRAL HAYALMİ GERÇEKMİ BU SÖZLER..
UYANDIR BİZİ..

User avatar
nikrizruyası
Deneyimli Üye
Posts: 85
Joined: 29 Jan 2007, 16:58
Location: istanbul / Alibeyköy

Post by nikrizruyası » 05 Feb 2007, 19:06

arkadaşlar popstar ın ilk programında ordaydım onunla bir dakikalık ayaküstü görüşme imkanı yakaladım o sahnedeydi ben seyirci bölümündeydim forumlarda arkadaşların arzusu dedim tvde 2 saatlik canlı program dediğimde yüzünde bir mahçupluk ifadesi oluştu ve inşallah dedi herkesede selam söyledi dedğiniz gibi onun sesiyle ilgili endişeleri olabilir gönül dostlarına gerektiği gibi tat veremeceğini düşünür ama bizim için bu önemli değilki biz zaten biliyoruz onun sesini orhan abi nin bizlere vefa borcu var ve bizde buna dayanarak bu arzularımızı iletiyoruz değişik başlıklarda yazdım ben popstar a birdaha gideceğim ve ona bir mektup yazacağım çok sitemli bir mektup olacak belki ama aklımızda o kadar çok soru işareti var ki bunlara cevap bulmamız lazım bir dostumuzun dediği gibi ses te problem olabilir ama bağlama çalmaktan niye kaçıyor acab bu forumlara hiçmi göz atmıyor bütün arkadaşlara tavsiyem sesimizi yükseltelim orhan abiye ulaşalım hiç birşey söylemeden ona mektuplarımızı verelim ben yıllardır orhan abiyi savunmaktan sıkılmadım sesi iyi diil derler studyo mucizesi derler sazı iyi çalamıyor derler kıçı kırık sanatçı bozuntuları bile canlı şarkı okurken orhan abim niye kaçıyor orhan abi gibi bir müzik evliyasını ne haddimize ki bizim korumamız srt nin teli 350 97 00 arayın arkadaşlar zatren salon boş oluyor seyirci arıyorlar ama davatli olacaksınız popstara seyirci olarak katılmak istiyorum deyin ve inanın yardımcı olacakalar reklam arasında bir fırsatını bulup mektubunuz iletebilirsiniz artık bunun zamanı geldi ORHAN ABİ İÇİN HAYDİ EYLEME

User avatar
senfonik
Kıdemli Üye
Posts: 239
Joined: 08 Jul 2006, 11:02
Location: GEBZE

Post by senfonik » 05 Feb 2007, 19:10

kardeş her gördüğün başlık konu altına rastgele görüş fikir yazma..ne alakası var bu başlıkla senin anlattıklarının..ok sende özgürsün yazabilrisin ama dikkat et biraz nereye yazabileceğini bi düşün oku bak..
SENFONİK ŞİİR VE BAĞLAMA KONÇERTOSU İLE YANIP TUTUŞUYORUM..
SEVGİLİ KRAL HAYALMİ GERÇEKMİ BU SÖZLER..
UYANDIR BİZİ..

User avatar
sabır taşı
Kıdemli Üye
Posts: 1179
Joined: 26 Jan 2005, 18:32
Contact:

Post by sabır taşı » 06 Feb 2007, 13:15

senfonik wrote: bi düşün oku bak..


bi düşün oku bak
hak vermiş bir dil iki kulak

uydumu :D

uydu galiba.. :wink:

Post Reply