Alaturkanın Dozu Kaçıyor (Röportaj)

Kapanmış konulardan yararlanabilmeniz için arşiv bölümüne taşınmaktadır.
Post Reply
User avatar
sahan61
Kıdemli Üye
Posts: 180
Joined: 29 Jul 2006, 13:14
Location: İstanbul

Alaturkanın Dozu Kaçıyor (Röportaj)

Post by sahan61 » 13 Feb 2007, 17:01

Orhan Gencebay: Alaturka'nın dozu kaçıyor

Orhan Gencebay’ın Popstar Alaturka jürisinde yer alması bazı hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı
03 Şubat 2007 Cumartesi 11:48
Orhan Gencebay’ın Popstar Alaturka jürisinde yer alması bazı hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. O ise bu tip yarışmaların yararlı olduğuna inanıyor ama bazı polemiklerde zorlandığını da itiraf ediyor.

ORHAN Gencebay’ın Popstar Alaturka yarışmasındaki varlığı, hayranlarını ikiye böldü. Kimi onun böyle bir programda yer almasını istemezken kimi de ‘Baba yapmışsa bir bildiği vardır’ diyor. O ise adeta ‘Beni böyle sev seveceksen, olduğum gibi göreceksen...’ der gibi. Başlarda tereddüt etmişse de programda olmasının alaturka müziği kitlelere sevdirme, doğru tanıtma konusunda payı olacağını düşünmüş. Hepsi bir tarafa Orhan Baba bugünlerde bilimle ilgileniyor. O kadar ki Orta Asya’daki Türkler’in bundan 15 bin yıl önce Amerika kıtasına gittiğini söyleyecek kadar antropolojinin içinde. Onunla sohbetimiz jüri üyeliği yaptığı Popstar Alaturka’dan başlayıp Sevim Hanım ve kadın erkek ilişkilerinde son buldu.



Popstar Alaturka’da jüri üyesi olmanızın eleştirilme riski vardı. Bunu nasıl kabul ettiniz?


Açıkçası başta derin endişelerim vardı. Daha önceki benzer programların formatını sevmiyordum. Burada o format değişti. Ayrıca AB grubu bile programı izliyor. Yani kültür seviyesi yüksek insanlara hitap ediyoruz. Ama benim programda yer almamı sağlayan ismi oldu. Alaturka bize ait olan demek. Popstar Alaturka yarışmasında Türk müziğini anlatabileceğimi düşündüm. Ben eğer müzik adamıysam bildiğim ve izleyicilerle paylaşacağım birçok bilgi var.


Bunu yapabileceğiniz birçok platform yok mu?

Doğru tabii, burası akademik bir kurum değil. Panelde, sempozyumda değiliz; sonuçta bir eğlence programı. Ve anlatabileceklerimiz sınırlı. Ama yok da değil. Bunu yaparken birçok kişiye ulaşmak da çok önemli.


Benzer programlarda birinci olanların hepsi kaybolup gitti.


Hayır, seçilen arkadaşların hepsinin sesi güzeldir. Eğer ortam iyi olsaydı tüm bunların hepsi çok farklı yerlere gelmek için adım atacaklardı. Neden olumsuz ortam var çünkü korsan söz konusu. Bu yüzden insanlar yatırım yapamıyor. Korsan olmadığı zaman tüm bu arkadaşların hepsi albüm yapacaktır. TRT’yi saymazsak müziğin, yani sektörün korunduğu, geliştirildiği, dünyaya açıldığı tek yer Unkapanı’dır. Orayı ayakta tutmak gerekir. Güzel sesi olanları, yetenekli olanları bulmak Unkapanı için çok önemli.


Sizin gibi, profesyonel müzikle altı yaşında ilgilenmeye başlayanlara yazık olmuyor mu? Müzikle ilgilenenler kolay yola teşvik edilmiyor mu?

Doğru bir düşünce ama orada şu var: Bir İbrahim Tatlıses için çoğu diyor ki ‘geçmişi inşaat işçisi’. Hayır, onun geçmişine bakın, sıra gecelerinde geçmiştir çocukluğu, gençliği. Belki profesyonel olarak ilgilenmedi ama müziğin hep içinde olmuştur. Fakat şunu da söylemek lazım konservatuarlara giren kişilerin birçoğu eğer geçmişinde müzikle ilgilenmemişse orada okumaları mümkün değil. Çünkü sanat yetenek gerektirir. Bu tip programlar yeteneği olan kişiye ikinci bir şans veriyor. Biz sonuçta altının değerini bilen sarraflarız. İyi bir yetenek varsa anlarız. Gençlik yıllarımda böyle bir yarışma olsaydı dikkatimi çekerdi muhakkak ve değerlendirirdim bunu.

CİNAYETE SESSİZ KALINAMAZ


Format gereği yapılan tartışmalar, sataşmalar sizde sıkıntı yaratmıyor mu?


Bazen dozunun kaçtığı ortamlar oluyor ve orada rahatsız olduğumu söyleyebilirim ama programın tümü bunun üzerine kurulu değil ki. Belki bazı dedikodulardan, eleştirilerden kaçınmak gerekir. Çünkü düzey düşüyor, zaten o zaman tarzım olmadığı için susuyorum.


Geçen hafta Bülent Ersoy’un ‘Hepimiz Ermeni değiliz Türküz’ sözlerine cevap verdiniz.

‘Hepimiz Ermeni’yiz’ sözünün yanlış değerlendirildiğini düşünüyorum. Allah hepimizi bu Ermeni, bu Türk diye yaratmadı, insan olarak yarattı. 50 bin yıl önce modern insanın atası Afrika’dan yayıldı dünyaya. Ve o zaman ırk, din, dil, cins yokken, zamanla bu hale geldik. Bilahare genler değişti. Ama özümüz aynı. Yani hepimiz Afrika’dan geldik, Afrikalıyız. Bu bilinçle bir cinayete bu tepki verilmeliydi. ‘Hepimiz Ermeniyiz’ yazısı bir tepkidir. Orada ‘Yapılan şey doğru değildir, buna seyirci kalmayacağız’ denilmiştir. Gözünün önünüzde bir cinayet işleniyorsa ve sizsessizce izlerseniz insana yakışmayan bir şey olursunuz.

Uygun koşullar olsa neleri söylemek ya da ne yapmak isterdiniz?

Bir Türk müziği belgeseli yapmak isterdim. Bu konuda da sürekli araştırma yapıyorum. Türk müziği nelerden etkilendi, biz neleri etkileyebildik? Ama araştırmaya başlayınca ‘aman yarabbi’ diyor insan çünkü birçok sosyal disiplin işin içine giriyor. Çünkü Türkler’in dünyada gitmediği yer yok. Etkilemediği ve etkilenmediği coğrafya da... Atatürk Güneş Dil Tarih Teorisi’nde 7 bin yıl önce Türkler’in Anadolu’da yaşadığını söylüyordu. Son bilgilere göre 13-15 bin yıla dayanıyor. Hatta 30 bin yıl önceye dahi gittiği yönünde haberler var.

KIZILDERİLİLERİN ATASI TÜRK


En son aldığımız haberler derken neyi kastediyorsunuz?


Araştırmalarımı, okumalarımı kastediyorum. Bir de hissediyorum. Ben Orta Asya’ya gitmememe rağmen müziğimde oradaki pentatonik yapılar var. Aynı şekilde ABD’deki beste yapıları da bana yabancı gelmiyor. Sonunda anladım ki Anadolu, Orta Asya ve Amerika’yla büyük bir bağlantı var. Araştırmalarım şunu gösterdi ki Türkler 13 bin yıl önce Orta Asya’dan Amerika’ya kadar gitmiş, göç etmişler. Zaten Kızılderililer’in söylediği şeyler de bunu ortaya koyuyor: Kızılderililer ne diyor: ‘Bizim atalarımız 13 bin önce bu topraklara geldiler.’ Bunları söylemek ırkçılık değildir. Antropolojik bir yaklaşım, gözlem, araştırma. Zaten hepimizin özü aynı, ırk, dil, din sonra oluşmuş. n Bu konuları bayağı ciddiye aldığınız anlaşılıyor.

Şimdi şu bilinmeli, hepimiz Yaradan’ın yarattığıyız. Ayrımız gayrımız olamaz. Bizi Yaradan ayırmadı ki biz ayıralım. Ama geçirdiğimiz evreleri de bilmek zorundayız. Nasıl etkileştiğimizi... Yeri geldiğinde ‘Türkler’in Anadolu’da ne işi var?’ diyenlere ‘Ne demek, dünya bizim olmuş, gitmediğimiz yer kalmamış’ diyebilmeliyiz. Bakın Avrupa’da ilk devleti kuran Türkler’dir. Alp Dağları deriz. Bu ismi de Türkler verdi. Alp yüce demek. Oysa bugün 200 sene önce kurulan bir ABD bize devlet olmayı öğretebiliyor.


Bıyıklara kıyamadım



Yarışmaya katılmanıza Sevim Hanım’ın tepkisi ne oldu?

Tabii ki her konu gibi bunu da onunla paylaştım. Beni destekledi, orada olmamın iyi olacağını söyledi.


Bir ara bıyığınızı kesmeniz gündemdeydi, ne oldu?

Evet, ama zor bir konu. Başta Sevim Hanım olmak üzere beni sevenler istemiyor. Ama içimde merak da yok değil. Bir ara bir haftalık bir tatile giderken bıyığımı kessem diye düşündüm. Kimseye görünmeyecektim. Ama vazgeçtim.


Bir söyleşide hayatınızı Sevim’den Önce ve Sevim’den Sonra diye ayırdığınızı söylediniz.


Gerçekten öyle; tam 33 yıldır birlikteyiz. Nasıl olmaz ki.


Her birlikteliğin iyi tarafı ve kötü tarafı olur. Sizde durum ne?

Ben öyle düşünmüyorum çünkü insanın özünün değişmeyeceğini biliyorum. Yani kötü tarafı dediğiniz karşınızdakinin değiştiremediğiniz tarafı. Oysa ben bunu baştan kabul ettiğim için bir sıkıntı yaşıyor değilim. Ama şu bir gerçek ki kadınlar daha dirençli, hem değişmeye hem değiştirmeye.


Sevim Hanım, sizi değiştirmeye çalıştı mı?

Hayır, ben sadece genel bir tespit yaptım.


Pamuk’un davetİ benİ mutlu ettİ



Orhan Pamuk Nobel kazanması nedeniyle verdiği davete sizi de çağırdı. Daha önce tanışıyor muydunuz?

Önce kitaplarıyla tanıştım. İlk ‘Cevdet Bey ve Oğulları’nı okudum. Daha sonra Kar’ı... Son kitabına yeni başladım. Bu konuda biraz geciktim, farkındayım. O gece orada olmak beni çok mutlu etti. Kendilerine beni çağırdığı için teşekkürlerimi ilettim. Başka entelektüel dostlarla da konuşma imkanı bulduk. Ve tabii bize böyle bir ödülü getirdiği için Sayın Pamuk’a teşekkür ettim.


İlk defa orada mı tanıştınız?

Evet, ilk defa orada tanıştım ve inanın çok mutlu oldum.


Star

http://www.ensonhaber.com/news_detail.php?id=27979
Şu Koskaca Alemden Yalnızlık Aldığımı, Nihayet Öldüğümü Nerden Bileceksin?

kıral
Kıdemli Üye
Posts: 110
Joined: 03 May 2006, 00:05

Post by kıral » 13 Feb 2007, 17:37

sağolasın

User avatar
serhat_izmit
Kıdemli Üye
Posts: 325
Joined: 28 Jul 2006, 21:54
Location: Kocaeli

Post by serhat_izmit » 13 Feb 2007, 18:19

Teşekkürler.
"Yaptıklarım Türk müziğinin devamıdır."
"Müziğime arabesk denmesi çok saçma..."
Orhan GENCEBAY

SerdarYilmaz
Kıdemli Üye
Posts: 169
Joined: 22 Sep 2006, 22:35

Post by SerdarYilmaz » 13 Feb 2007, 21:59

Haber icin sagol..

Bu haber ile de anlasiliyor ki, Gencebay kisiligi biz gönül dostlarinin kafalarinda olusmus olan Gencebay kimligi ile tam olarak örtüsmüyor.. Belki de Gencebay´i kafamizda ideallerin insani ve müzik adami yapmak istiyoruz, bilemem.. Ama onca terbiyesizlige ve ahlaklisliga maruz kalmasina ragmen, sadece "bazi seviyesizlikler olabilir, ama önemli degil" tarzi laflar ile bahsi gecen igrenclikleri gecistirebiliyorsa, demek ki bizim istedigimiz Gencebay kisiligi tam olarak bu degil. Buna iyi veya kötü demiyorum, sonucta dogal olani da bu.. Galiba..

Insan üstü bir sabir var galiba kendisinde.. Ne diyelim.. Popstar´dan ayrilacagi yok.. Ama mektup yazilmaz diye birsey de hic yok.. En azindan projelere cagirma adina bir mektup gec olmadan sart..

Simdi de bir "Türk müzigi belgeseli" fikri atmis Gencebay ortaya.. Allah´tan buna basindan "biraz zor olur" vari birsey söyledi de bos ümitlerimize bir daha eklemedi..

User avatar
senfonik
Kıdemli Üye
Posts: 239
Joined: 08 Jul 2006, 11:02
Location: GEBZE

Post by senfonik » 14 Feb 2007, 13:26

okkalı bir mektup şartoğlu şart..!!
ama bu mektup elden verilemli yani başka kimseye ona versin diye verilmemeli..okuduğuna emin olmalıyız..
ve sonrada o mektup hakkındaki düşüncelerini duymak isteriz..
SENFONİK ŞİİR VE BAĞLAMA KONÇERTOSU İLE YANIP TUTUŞUYORUM..
SEVGİLİ KRAL HAYALMİ GERÇEKMİ BU SÖZLER..
UYANDIR BİZİ..

User avatar
sabır taşı
Kıdemli Üye
Posts: 1179
Joined: 26 Jan 2005, 18:32
Contact:

Post by sabır taşı » 14 Feb 2007, 20:25

telefonla bizzat acik acik soylendi...pop star olayi...idam mahkumu iki saate yakin konusmus...konusma sonrasi benimle irtibat kurdu idam mahkumu...

ayrintilari aciklayacak zannedersem ömer..kardesimiz..

heyecandan ne diyecegimi sasirdim..afalladim..diyo...hayal bile etmezdim..birden damdan düşer gibi oldu dedi...

ama kendini toparlayip aklina gelen bir cok seyi anlatmiş...

bakalim sonu hayır olur ins..

turanamac
Kıdemli Üye
Posts: 133
Joined: 04 Aug 2006, 02:36

Post by turanamac » 14 Feb 2007, 22:40

""Bu haber ile de anlasiliyor ki, Gencebay kisiligi biz gönül dostlarinin kafalarinda olusmus olan Gencebay kimligi ile tam olarak örtüsmüyor.. Belki de Gencebay´i kafamizda ideallerin insani ve müzik adami yapmak istiyoruz, bilemem.. Ama onca terbiyesizlige ve ahlaklisliga maruz kalmasina ragmen, sadece "bazi seviyesizlikler olabilir, ama önemli degil" tarzi laflar ile bahsi gecen igrenclikleri gecistirebiliyorsa, demek ki bizim istedigimiz Gencebay kisiligi tam olarak bu degil""

sayın serdar yılmaz..herkesn bir hayat ve olaylara bakış tarzı vardır..orhan gencebayın programda yaşadıkları ile ilgili takındığı tavır da ona özgüdür..bu tarz tavırları daha öncesinde başka platformlarda da yaşamıştık..onun hayat anlayışı ve tarzı budur..ayrıca özellikle ""demek ki bizim istedigimiz Gencebay kisiligi tam olarak bu degil"" ifadenize bir anlam verebilmiş değilim..kimsenin kişiliği bir başkalarının isteğine göre şekillenmez.. kişilik bakidir ..isteklere ve arzulara göre değişmez..orhan gencebayı bu şekilde kabullenmenizi öneririm..ki benim takip edebildiğim kadarı ile kendisi hep bu tarzda davranışlar sergiledi..

yapılan olumsuzluklara karşı insanların yeri geldiğinde yeri geldiğince kendi kişiliğine yakışır şekilde konuşması olayların rahat etüt edilebilmesi ve karşınızdaki insanın yapmış olduğu terbiyesizliğin sizin tarafınızdan tekrar edilmemiş olması açısından önemli bir tutumdur..yaşını da göz önüne alırsak bu insanın ne olursa olsun olgun bir biçimde davranması gerektiği ( bu asla yapılan her şeyin sineye çekilmesi anlamına gelmez.. )
zaten orhan gencebayın kişilği ile örtüşen bir tavır..haa siz ya da ben bu davranışı beğenir ya da beğenmeyiz..o ayrı bir mesele..hayatta önemli olan olduğunuz gibi davranmaktır..karşınızdaki insanların size davranış tarzına göre değil....

saygılar..

SerdarYilmaz
Kıdemli Üye
Posts: 169
Joined: 22 Sep 2006, 22:35

Post by SerdarYilmaz » 15 Feb 2007, 00:01

turanamac wrote:""Bu haber ile de anlasiliyor ki, Gencebay kisiligi biz gönül dostlarinin kafalarinda olusmus olan Gencebay kimligi ile tam olarak örtüsmüyor.. Belki de Gencebay´i kafamizda ideallerin insani ve müzik adami yapmak istiyoruz, bilemem.. Ama onca terbiyesizlige ve ahlaklisliga maruz kalmasina ragmen, sadece "bazi seviyesizlikler olabilir, ama önemli degil" tarzi laflar ile bahsi gecen igrenclikleri gecistirebiliyorsa, demek ki bizim istedigimiz Gencebay kisiligi tam olarak bu degil""

sayın serdar yılmaz..herkesn bir hayat ve olaylara bakış tarzı vardır..orhan gencebayın programda yaşadıkları ile ilgili takındığı tavır da ona özgüdür..bu tarz tavırları daha öncesinde başka platformlarda da yaşamıştık..onun hayat anlayışı ve tarzı budur..ayrıca özellikle ""demek ki bizim istedigimiz Gencebay kisiligi tam olarak bu degil"" ifadenize bir anlam verebilmiş değilim..kimsenin kişiliği bir başkalarının isteğine göre şekillenmez.. kişilik bakidir ..isteklere ve arzulara göre değişmez..orhan gencebayı bu şekilde kabullenmenizi öneririm..ki benim takip edebildiğim kadarı ile kendisi hep bu tarzda davranışlar sergiledi..

yapılan olumsuzluklara karşı insanların yeri geldiğinde yeri geldiğince kendi kişiliğine yakışır şekilde konuşması olayların rahat etüt edilebilmesi ve karşınızdaki insanın yapmış olduğu terbiyesizliğin sizin tarafınızdan tekrar edilmemiş olması açısından önemli bir tutumdur..yaşını da göz önüne alırsak bu insanın ne olursa olsun olgun bir biçimde davranması gerektiği ( bu asla yapılan her şeyin sineye çekilmesi anlamına gelmez.. )
zaten orhan gencebayın kişilği ile örtüşen bir tavır..haa siz ya da ben bu davranışı beğenir ya da beğenmeyiz..o ayrı bir mesele..hayatta önemli olan olduğunuz gibi davranmaktır..karşınızdaki insanların size davranış tarzına göre değil....

saygılar..


Selam turanamac.

Haklisin, zaten benim yazim da bir nevi kendimi(zi) elestiren bir yaziydi aslinda.. Çünkü zaman içerisinde - bunu hepimiz farketmisizdir - bazi seyleri Gencebay´a yakistiramamisizdir, bazi olaylarda adeta Gencebay´in kimligine bürünüp onu üzen/sevindiren herhangi bir olayda en az onun kadar üzülmüs veyahut sevinmisizdir.. Yani zamanla kafamizda bir Gencebay kimligi yerlesmis, artik o kadar hasir nesir olmusuz ki o kisilik ile, kendisinden çok bizler ona egriyi dogruyu yakistiriyoruz, bizler onun ne yapmasi gerektigi hakkinda bayagi dolu sözler ediyoruz.. Kendisini disaridan izleyenler olarak kendi çapimizda kendisi hakkinda epey bir bilgi sahibi olmusuz, neyin kendisine yakistigini veya yakismadigi hakkinda kesin bilgiler sarfedebiliyoruz.. Çogu da aslinda dogru fikirler oluyor, bkz. Popstar konusu.. Kendisi de defalarca bizler gibi kendisini oraya yakistirmadigini açikladi.. Yani o kadar tanimisiz hocayi.. Ama iste bazen de fazla oluyoruz belki, dogru.. Tabiiki de dedigin gibi herkesin hayati kendine, zaten yazimda dolayli da olsa lafi biraz da oraya getirmeye çalistim..

turanamac
Kıdemli Üye
Posts: 133
Joined: 04 Aug 2006, 02:36

Post by turanamac » 15 Feb 2007, 00:27

şahsen ben de orhan gencebayın yerinde olsam bayağı bir gerginliğe sebep olacak şekilde davranırdım malum zatın sözlerine karşı..ancak bu öfke ile karşıdakine cevap verme anlayışı kimseye bir lşey kazandırmıyor..benim başıma çok geldi..pek çoğunda haklı iken haksız ve antipatik taraf olma durumu ile karşı larşıya kaldım..belki sizlerinde başından geçmiştir..

bende "yani bu sözde yenirmi orhan baba " dediğim zamanları hatırlıyorum programda ama orhan gencebay orada gördüğümüz orhan gencebay..

serdar kardeş belkide bende dahil olamk üzere kendimizin malum zata karşı söyleyemediklerini biz orda muhatap olan orhan gencebaydan söylemesini istiyoruz ve bunu yapmayınca bir eksiklik hissediyoruz kimbilir ???

efendilik her daim kazanmışrtır....bazılarının gözünde yenilgi olarak görünse bile..

saygılar..

SerdarYilmaz
Kıdemli Üye
Posts: 169
Joined: 22 Sep 2006, 22:35

Post by SerdarYilmaz » 15 Feb 2007, 00:34

turanamac wrote:şahsen ben de orhan gencebayın yerinde olsam bayağı bir gerginliğe sebep olacak şekilde davranırdım malum zatın sözlerine karşı..ancak bu öfke ile karşıdakine cevap verme anlayışı kimseye bir lşey kazandırmıyor..benim başıma çok geldi..pek çoğunda haklı iken haksız ve antipatik taraf olma durumu ile karşı larşıya kaldım..belki sizlerinde başından geçmiştir..

bende "yani bu sözde yenirmi orhan baba " dediğim zamanları hatırlıyorum programda ama orhan gencebay orada gördüğümüz orhan gencebay..

serdar kardeş belkide bende dahil olamk üzere kendimizin malum zata karşı söyleyemediklerini biz orda muhatap olan orhan gencebaydan söylemesini istiyoruz ve bunu yapmayınca bir eksiklik hissediyoruz kimbilir ???

efendilik her daim kazanmışrtır....bazılarının gözünde yenilgi olarak görünse bile..

saygılar..


Haklisin turanamac.

Dedigim gibi. Müthis bir sabir var kendisinde. Insanliga örnek olacak sekilde.. Kesinlikle bazi seviyesizliklere basvurmamakla en dogrusunu yapiyor Gencebay, bu dogru. Böyle de devam eder insallah. Çünkü yüce müzik adamligi bir yana, gerçekten çok büyük de bir insan.

Selamlar.

turanamac
Kıdemli Üye
Posts: 133
Joined: 04 Aug 2006, 02:36

Post by turanamac » 15 Feb 2007, 00:43

""Dedigim gibi. Müthis bir sabir var kendisinde. Insanliga örnek olacak sekilde.. Kesinlikle bazi seviyesizliklere basvurmamakla en dogrusunu yapiyor Gencebay, bu dogru. Böyle de devam eder insallah. Çünkü yüce müzik adamligi bir yana, gerçekten çok büyük de bir insan."""



SÖYLEYECEK SÖZ KALMADI.......... :D :D :D

saygılar....

User avatar
nikrizruyası
Deneyimli Üye
Posts: 85
Joined: 29 Jan 2007, 16:58
Location: istanbul / Alibeyköy

Post by nikrizruyası » 15 Feb 2007, 11:05

orhan baba insana yakışanı yapıyor öfkeyle ve mantıksızca hareket etmiyor bizler onunla öyle özdeşlemişizki ona bir saygısızlık yapıldığı zaman bizim gibi hareket ve tepki göstermesini bekliyoruz fakat orhan gncebay apayrı bir kişilk müthiş bir hoşgörü var onda zaten insanın fıtratında olan da bu saygılı,sevecen,düşünüpte konuşan ve kin tutmayan bu özelliklerin hepsi gencebayda toplanmış şu an için topluma örnek olabilecek bir kişilik sergiliyor medya nın insanlara sanatçı diye empoze ettiği mahluklara bir bakın hepsi iğrenç yaşam tarzlarıyla hareketleriyle topluma zarar veriyor ama koca yürek onların karşısında dev gibi ayakta duruyor netice itibaryle onun herşeyi düzgün birtek yanlışı var bizlere sevenlerine eserleri konusunda biraz cimri davranıyor herhalde zaman bulursa onlarıda yapacaktır sesimiz ulaşmış nasıl olsa hepinize saygılar berhudar olun

User avatar
sabır taşı
Kıdemli Üye
Posts: 1179
Joined: 26 Jan 2005, 18:32
Contact:

Post by sabır taşı » 15 Feb 2007, 12:18

susulacak yer vardır..haykıracak yer vardir....

Post Reply