ORHAN GENCEBAY MAHKEMEDE KONUŞTU

Kapanmış konulardan yararlanabilmeniz için arşiv bölümüne taşınmaktadır.
Locked
aksamgunesi
Yeni Üye
Posts: 30
Joined: 28 Aug 2006, 19:36
Location: izmir

ORHAN GENCEBAY MAHKEMEDE KONUŞTU

Post by aksamgunesi » 06 Jun 2007, 22:57

ORHAN GENCEBAY MAHKEMEDE KONUŞTU: “KEŞKE BORSAYA HİÇ GİRMESEYDİM!” HABERİN DEVAMI İÇ SAYFADA!...

6/6/2007 16:28



"Borsada hisse senetleri üzerinde gerçekleştirdikleri manipülatif işlemlerle yapay fiyat ve yapay piyasa oluşumuna neden oldukları" iddiasıyla, aralarında eski bakanlardan Mehmet Ali Yılmaz ile sanatçı Orhan Gencebay’ın da bulunduğu 9 kişinin yargılanmasına devam edildi.



İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanatçı Orhan Gencebay katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi.


Duruşmada ifade veren Gencebay, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, böyle bir olay sebebiyle suçlanmasının ağırına gittiğini belirterek, "Ben ülkeme yardım için eğitim kampanyalarına katılmış, okullar yaptırmış bir insanım. Manipülasyon sözcüğünü, hakkımda bu dava açıldıktan sonra öğrendim. Sözlüğe bakınca üzüldüm. Çünkü benim karakterime uygun bir terim değil" dedi.



Yapısı ve geçmişiyle halkın önünde bir insan olduğunu, "bir başkasının üzüntü ve mutsuzluğundan zengin olmaktansa ölmeyi yeğlediğini" ifade ederek, 7 yıl önce, elindeki 3-5 kuruş birikmiş parasını değerlendirmek maksadıyla borsada hisse almaya başladığını ve zararlar ettiğini, bu dava dolayısıyla borsadaki serbestliğinin kısıtlandığını ve herhangi bir işlem yapamadığını anlattı.



Gencebay, davada yargılananlardan Mehmet Ali Yılmaz’ın çocukluk arkadaşı olduğunu, Murat Aksoy’u da borsaya girdikten sonra borsa aracı firması olduğu için tanıdığını, diğer sanıkları ise tanımadığını söyledi.



Orhan Gencebay, 9 sayfalık yazılı savunmasını da mahkemeye sundu.
Gencebay’ın avukatı Hasan Kaksir de müvekkilinin bu dava sebebiyle son derece rahatsız olduğunu, bilirkişi raporunda suç unsuru bulunmadığını ve yargılama uzamadan müvekkilinin beraatine karar verilmesini ya da duruşmalardan muaf tutulmasını talep etti.
Hakim, Gencebay’ın duruşmalardan muaf tutulmasına karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


"KEŞKE BORSAYA HİÇ GİRMESEYDİM"
Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Orhan Gencebay, bir soru üzerine "yargının en iyi kararı vereceğini ve her zamanki gibi yargıya güvendiğini" dile getirerek, şöyle konuştu: "İlk defa böyle bir olayla karşılaştım. Daha evvel söylediğim gibi manipülasyonun anlamını bilmeyen biriydim. Sözlük anlamını suçlandıktan sonra öğrendiğimde karakterimle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir anlamı olduğunu gördüm. Son derece rahatsız olmuştum. O günden bugüne, bunun yanlış olduğunu ifadelerimizle beyan ettik. Hukukumuz, hakimlerimiz ve yargımız bunu en iyi şekilde değerlendirecektir" Gencebay, bir başka soru üzerine de "Keşke hiç borsaya girmeseydim" dedi.



İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ekonomik Suçlar Savcılığınca düzenlenen iddianamede, İMKB’de işlem gören Tek-Art Turizm Zigana A.Ş hisse senetleri üzerinde 21 Aralık 2005 ile 31 Ocak 2006 tarihleri arasında "manipülatif işlemlerle yapay fiyat ve yapay piyasa oluşumuna neden olunduğu" öne sürülüyor.



İddianamede, soruşturma aşamasında hazırlanan bilirkişi raporuna göre, alım ve satım işlemlerinin gerçekleştirildiği tarihlerde, tek tek şüphelilerin işlemlerinin küçük oranlarda oluşu nedeniyle yapay piyasa oluşmasına yetmeyeceği ifade ediliyor.



SPK raporları ile bilirkişi raporları arasındaki çelişkinin giderilmesi ve delillerin takdirinin mahkemeye bırakıldığı anlatılan iddianamede, Mehmet Ali Yılmaz, Orhan Gencebay, Ahmet Eroğlu, Seyit İbrahim Ungan, Ali Rıza Aksoy, Hakan Avcı, Ömer Dede, Tuğrul Dadaloğlu ve Murat Aksoy’un, 2499 sayılı SPK Kanunu’nun 47. maddesi uyarınca 2 ile 5’er yıl arasında hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor

kıral
Kıdemli Üye
Posts: 110
Joined: 03 May 2006, 00:05

Post by kıral » 06 Jun 2007, 23:21

davadan muaf derken sonuç ne şimdi ?anlayamadım da

User avatar
ss-sirius
Deneyimli Üye
Posts: 75
Joined: 01 Feb 2005, 00:30
Location: İstanbul
Contact:

Post by ss-sirius » 06 Jun 2007, 23:48

Muaf olduğu dava değil duruşmalardır..Yani duruşmalara gitmeyecek..Takibi avukatı yapacaktır büyük ihtimalle..Rapordaki eksiklikler giderilene kadar ve sonrada hakimin kararı çıkana kadar sonuç belli değil..Bence gencebay bir yanlışlığın içerisine düşürülmüş ve habersiz kullanılmıştır..Borsa öyle yılanlarla doluki Gencebayında dediği gibi Hiç girilmemesi gereken bir sermaye piyasası aracıdır..
Müziksiz hayat bir hatadır!! (Niche)
Hatasız kul olmaz!! (Orhan GENCEBAY)

Buz Dağı
Kıdemli Üye
Posts: 146
Joined: 24 Mar 2007, 23:59

Post by Buz Dağı » 06 Jun 2007, 23:58

İnşallah sonuç babamızın lehine olur.

Yahu zaten yüzüne bakınca bile anlarsınız böyle şeyler yapacak bir insan olmadığını. Sanki üstüne nur inmiş. Yazıkki borsa denen KURTLAR SOFRASINDA alçakça bir oyuna getirilmiştir.
BUGÜN BİR GARİPLİK VAR Kİ ÜSTÜMDE
SENİ ARIYORUM...

User avatar
murat yaşar
Kıdemli Üye
Posts: 170
Joined: 08 Jan 2007, 18:14

Post by murat yaşar » 07 Jun 2007, 10:54

Borsayla gencebay yanyana anılmamalıydı bence...Ama madem ki böyle bir tuzağa düştün atlatılabilecek en az hasarla ayrılmalı...
Fakat mevzu bahis gencebay olunca haberler,haberciler,gazeteler öyle bir anlatıyor ki suçlu değil ama bu işlerle ilintili gibisinden...
Bana göre gencebayın maddi kaybı bir tarafa birçok onu tam tanımayan insanların kafasında bıraktığı soru işareti bile onun imajının zedelenmesine sebeb olmuştur...
Tamamen iyi niyet kurbanı...M.A.Yılmaz çocukluk arkadaşı eski bakanımız
fakat onun şirketinin hisselerini almış olması zihinleri bulandırıyor...
Bizler onun tabiki oyuna getirildiğinden şüphemiz yok..iNŞALLAH bu meselede daha fazla görsel basına,yazılı basına malzeme olmaz...
Adının bunlarla anılması bile herkesi çok üzer...

Locked