Gecenlerde Ben Eski Halimle Daha Mesuttum / Hor Görme Garibi kirbesligini dinledim, Istanbul Plaktan, ardindan da yine bu sarkilari iceren Istanbul plak LP sini dinledim, 1974 yilindan ve LP deki versiyonlarin kirkbeslik versiyonundan farkli oldugunu anladim! Enstrumental altyapi ayni, Orhan Gencebay sadece farkli okumus/yorumlamis. Ya bendeki kirkbeslik birinci baski, Gencebay´in hosuna gitmeyince farkli yorumlanmis olani ayni etiket ile piyasaya verdi (Ayni Cem Karaca nin Sayan Plaktaki EP si gibi, 1967 yilinda, o daha da abartmis, ayni numarali etiket altinda 3 farkli versiyon var) veya temelde LP deki ile kirkbeslikteki versiyonlar farkli.
Benzer durum ikinci Istanbul Lpsinde bulunan Ümit Sarkisi ile Tanriya Feryatta mevcut. Orada da kirkbeslik versiyonu ile LP versiyonlari farkli. Elime bir Hor Görme Garibi kirkbesligi daha gectiginde kiyasliyacagim ve o zaman olay daha aciklik kazanir diye düsünüyorum. Su an bu iki kirkbesliklerdeki versiyonlarin LP ye nazaran olan farkliliklari bir gercek....
Ben Eski Halimle Daha Mesuttum / Hor Görme Garibi
Moderator: Yöneticiler
-
- Yeni Üye
- Gönül_Dostu
- Kıdemli Üye
- orhanbaba50
- Kıdemli Üye
-
- Yeni Üye
- sabır taşı
- Kıdemli Üye
- KUŞÇUBAŞIEŞREF
- Kıdemli Üye
BERHUDAR OL imza T.M.KUŞÇUBAŞIEŞREF
KUŞÇUBAŞIEŞREF
MSN ADRESIM HACKERLENMISTIR (ELE GEÇİRİLMİŞTİR) kuscubasiesref_1@hotmail.com adresinden gelen emailleri açmayın kesinikle yoksa sizinde msn giderr... YENİ MSN ADRESIM kuscubasiesref_1873@hotmail.com
MSN ADRESIM HACKERLENMISTIR (ELE GEÇİRİLMİŞTİR) kuscubasiesref_1@hotmail.com adresinden gelen emailleri açmayın kesinikle yoksa sizinde msn giderr... YENİ MSN ADRESIM kuscubasiesref_1873@hotmail.com