ORHAN BABA TARKAN KONSERİ
ORHAN BABA TARKAN KONSERİ
İstanbullu müzikseverler 7 Ağustos gecesi Açıkhava'da 2 dev ismi bir arada dinleyecek. O gece sahne alacak olan Tarkan, bir şarkısında "Arabesk'in Kral"ı Orhan Gencebay ile düet yapacak. Her fırsatta Kibariye ve Gencebay hayranı olduğunu söyleyen Tarkan'ın Orhan Baba ile hangi şarkıyı seslendireceği ise o geceye özel sürpriz olarak saklanıyor.
Kaynak :
Takvim 08 Temmuz 2006
Kaynak :
Takvim 08 Temmuz 2006
Onu Anlamak Sanattır
- yasakresim
- Kıdemli Üye
İşte bu kalıplaşmış görüşle mücadele etmeye çalışıyoruz. Arabeski iyi anlamda da kullansalar, kötü anlamda da kullansalar, fark etmez; bizim derdimiz Orhan Gencebay'ın müziğinin arabesk müzik kalıbına sığmadığını anlatmaktır. Fakat Orhan Gencebay bu konuya ağırlığını koymadıktan sonra biz sağda solda çabalamışız ne fayda. Zannımca, Orhan Gencebay 40 yıllık müzik hayatı boyunca ağırlığını koymamış da, bu yaştan sonra şimdi mi koyacak diye de düşünmekteyim... Ağırlığını koymaktan neleri kast ettiğimi gönül dostları çok iyi bilirler.
- bir_zaman_aglayip
- Kıdemli Üye
-
- Kıdemli Üye
-
- Yeni Üye
Eğer bu haberin kaynağı doğru ise ;
Bu memlekette '' TARKAN '' ile düet yapabilecek bir çok star ve star adayı vardır herhalde ?
Orhan abini vakti varsa bence mahalleye inmeli !
Aklı selim olarak yıllardır kendisin elit tabaka içerinde anlatmaya ve her türlü etkinliğe katılarak yüreklilik gösterdi.
Lakin ;
Yıllar evvel gerek sazıyla ve gerekse sesiyle eşlik ettiği düet lere binaen artık mahalleye inmelidir.
Bu mahallede '' ERKİN KORAY '' '' AJDA PEKKAN '' olmalı.Geri gelmeyen yıllara inat hiç bir arzu bu hatıraların canlanmasından daha evla değil.
KAMURAN AKKOR var .Geçenler yemek programında idi.Ya MİNE KOŞAN nereler ' de ?
Tarkan' dan ziyade harcanan zamana tek mani bu isimler ile gerçekleştireceği gerçek anlamda yeni yada eski çalışmalar.
Ben şahsım adına bu sesleri tek dilde ve aynı sesde dinlemeyi büyük bir arzu ile bekliyorum.
Varsın Tarkan başkası ile düet yapsın.Belki onun popüleritesi artar.
Gencebayı buralarda artık duymak yada okumak beni boğuyor sevgili gönül dostları.
Artık mahalleye birkez olsun inmeli !
Kimbilir belki de ‘’ arabesk ‘’ yazısıyla öne sürülen bu ciddi yada gayri ciddi imaj için atılan başlık yerine asıl olması gereken haber haline gelir.!
Bu yazılar Soner’ in dediği gibi Orhan Abi ‘ nin gösterdiği tüm çabaların hala kabül görmediğinin ve bu emeklerin beyhude harcandının birer kanıtı.
Orhan Abi bizler mahalledeyiz ! ve bekliyoruz !
………………………..Kazakistan!’dan Selam ve Saygılar !
Bu memlekette '' TARKAN '' ile düet yapabilecek bir çok star ve star adayı vardır herhalde ?
Orhan abini vakti varsa bence mahalleye inmeli !
Aklı selim olarak yıllardır kendisin elit tabaka içerinde anlatmaya ve her türlü etkinliğe katılarak yüreklilik gösterdi.
Lakin ;
Yıllar evvel gerek sazıyla ve gerekse sesiyle eşlik ettiği düet lere binaen artık mahalleye inmelidir.
Bu mahallede '' ERKİN KORAY '' '' AJDA PEKKAN '' olmalı.Geri gelmeyen yıllara inat hiç bir arzu bu hatıraların canlanmasından daha evla değil.
KAMURAN AKKOR var .Geçenler yemek programında idi.Ya MİNE KOŞAN nereler ' de ?
Tarkan' dan ziyade harcanan zamana tek mani bu isimler ile gerçekleştireceği gerçek anlamda yeni yada eski çalışmalar.
Ben şahsım adına bu sesleri tek dilde ve aynı sesde dinlemeyi büyük bir arzu ile bekliyorum.
Varsın Tarkan başkası ile düet yapsın.Belki onun popüleritesi artar.
Gencebayı buralarda artık duymak yada okumak beni boğuyor sevgili gönül dostları.
Artık mahalleye birkez olsun inmeli !
Kimbilir belki de ‘’ arabesk ‘’ yazısıyla öne sürülen bu ciddi yada gayri ciddi imaj için atılan başlık yerine asıl olması gereken haber haline gelir.!
Bu yazılar Soner’ in dediği gibi Orhan Abi ‘ nin gösterdiği tüm çabaların hala kabül görmediğinin ve bu emeklerin beyhude harcandının birer kanıtı.
Orhan Abi bizler mahalledeyiz ! ve bekliyoruz !
………………………..Kazakistan!’dan Selam ve Saygılar !
* Kimi ağlar ezelden gönülde bin keder var
Sanmaki her ağlayandan daha gülen bahtiyar ''
Sanmaki her ağlayandan daha gülen bahtiyar ''
- yasakresim
- Kıdemli Üye
- mecnun murat
- Kıdemli Üye
- serhat_izmit
- Kıdemli Üye
TARKAN BELKİ TÜRKİYENİN EN İYİ ŞARKICILARINDAN AMA BU ARALAR ÇARKTAN DÜŞTÜĞÜ KESİN... İNGİLİZCE ALBÜMÜ SATMADI, BENİM DÜŞÜNCEME GÖRE DE ESKİDEN GÖRDÜĞÜ MUAZZAM İLGİYİ ŞİMDİ GÖRMÜYOR.
TÜRKİYEDE GÜNDEMDE KALMAK İÇİN NAZAN ÖNCEL, KİBARİYE HATTA ARİF SAĞ'IN KIZIYLA (ADINI HATIRLAYAMADIM) BİLE DÜET İŞİNE KALKIŞMIŞTIR ŞİMDİ SIRA ORHAN GENCEBAYA GELMİŞTİR VE BU GÜNDEMDE KALMASI İÇİN SON UMUDUDUR.
BENCE ORHAN BABA BU TEKLİFE HAYIR DEMELİYDİ.
AYRICA ORHAN GENCEBAYIN HAKKI BULUTLA AYNI SAHNEYE ÇIKMASINI İSTEYEN ARKADAŞA HİÇBİRŞEY DEMİYORUM... KENDİ DÜŞÜNCESİDİR, SAYGI DUYUYORUM.
TÜRKİYEDE GÜNDEMDE KALMAK İÇİN NAZAN ÖNCEL, KİBARİYE HATTA ARİF SAĞ'IN KIZIYLA (ADINI HATIRLAYAMADIM) BİLE DÜET İŞİNE KALKIŞMIŞTIR ŞİMDİ SIRA ORHAN GENCEBAYA GELMİŞTİR VE BU GÜNDEMDE KALMASI İÇİN SON UMUDUDUR.
BENCE ORHAN BABA BU TEKLİFE HAYIR DEMELİYDİ.
AYRICA ORHAN GENCEBAYIN HAKKI BULUTLA AYNI SAHNEYE ÇIKMASINI İSTEYEN ARKADAŞA HİÇBİRŞEY DEMİYORUM... KENDİ DÜŞÜNCESİDİR, SAYGI DUYUYORUM.
"Yaptıklarım Türk müziğinin devamıdır."
"Müziğime arabesk denmesi çok saçma..."
Orhan GENCEBAY
"Müziğime arabesk denmesi çok saçma..."
Orhan GENCEBAY
arkadaşlar hala inanıyomusunuz tarkanla sahnede düet yapacağına yani planlı programlı çalışılmış bir iki parça okuyacaklarına..
ben inanmıyorum..kralın bu olaydan haberi bile yok sanırım..
artı gececi kardeş tarkanla yapacağına hakkıyla yapsın demişsin hakkı bulut hangi tarz şarkııcı yani halk dilinde hangi katagoride şarkı söylüyor..?
buna bi yanıt ver sonra gencebayla onu aynı sahneye koy..!
yani popçuyla çıkacağına arabeskçiyle çıksın diyosun..!
ben inanmıyorum..kralın bu olaydan haberi bile yok sanırım..
artı gececi kardeş tarkanla yapacağına hakkıyla yapsın demişsin hakkı bulut hangi tarz şarkııcı yani halk dilinde hangi katagoride şarkı söylüyor..?
SENFONİK ŞİİR VE BAĞLAMA KONÇERTOSU İLE YANIP TUTUŞUYORUM..
SEVGİLİ KRAL HAYALMİ GERÇEKMİ BU SÖZLER..
UYANDIR BİZİ..
SEVGİLİ KRAL HAYALMİ GERÇEKMİ BU SÖZLER..
UYANDIR BİZİ..
senfonik wrote:artı gececi kardeş tarkanla yapacağına hakkıyla yapsın demişsin hakkı bulut hangi tarz şarkııcı yani halk dilinde hangi katagoride şarkı söylüyor..?
Bak arkadaş sen beni her seferinde yanlış anlıyorsun. Ben tarkanla çıkacağına bunlarla çıksın dedim. Onları aynı kefeye koymam zaten. Benim gönlümde Orhan Gencebay'ın bambaşka yeri var. Oraya ne ortak olan olur nede bir başkası alır.Ben Tarkan'ı hiç sevmem ve seninde dediğin gibi kralın onunla çıkması bile mucize olur ama olurda onunla çıkarsa ben diğerleriyle çıkmasını isterdim.
- yasakresim
- Kıdemli Üye