Orhan Baba, dizi yıldızı oluyor

Kapanmış konulardan yararlanabilmeniz için arşiv bölümüne taşınmaktadır.
Locked
User avatar
Aytac
Deneyimli Üye
Posts: 69
Joined: 21 Jul 2006, 16:44

Orhan Baba, dizi yıldızı oluyor

Post by Aytac » 28 Aug 2006, 13:49

60 dizi teklifine "Hayır" diyen Gencebay sonunda ikna oldu.
4 çocuk babası bir avukatı oynamaya hazırlanan Orhan Gencebay heyecanlı

60 dizi teklifine "Hayır" diyen Orhan Gencebay'ı Osman Yağmurdereli ikna etmeyi başardı. 4 çocuk babası bir avukatı oynamaya hazırlanan Orhan Gencebay heyecanlı

Orhan Gencebay 'ı hepimiz arabesk müziğin babası olarak tanımlarız. Müzik hayatının yanı sıra bugüne kadar 38 filmde rol alan Gencebay'ı yıllardır kimse sahneye çıkmaya ve televizyon dizilerinde oynamaya ikna edemiyordu.

Sonunda arkadaşı, yapımcı Osman Yağmurdereli "Yaralı" adlı dizide oynamasını teklif etti, Gencebay da kabul etti.

Nasıl ikna oldunuz?
Bugüne kadar dizi yapmadım. Çünkü istediğim bir proje olmadı. 60 teklif geldi. En son gelen bir teklif vardı ve onu yapamadığım için çok üzgünüm. Dede Korkut'u oynayacaktım. Çünkü Dede Korkut tarihimizin en önemli isimlerinden biridir. Tam da bana göre bir roldü. Azerbaycan'da 7 ay kalmam gerekiyordu. Bunu yapamazdım. Burada bir ailem ve işlerim var. O rolü oynamayı çok isterdim. Tam ona üzülürken Osman bir projeyle geldi. Dizinin adı 'Yaralı' Bir aile babasını canlandıracağım. Kimse mafya babası zannetmesin. Çünkü biz bir aile toplumuyuz. Sonbaharda gönül dostlarımın karşına çıkacağım.

Sibel Can'la oynayacağınızı okuduk...
Henüz o safhaya gelmedik Yani benden başka kimin oynayacağı belli değil. Sibelle uygun bir proje olsa da oynasak ama bu projede Sibel Can yok Sibel ayrı bir dizi yapacak, ben ayrı...

Nasıl bir dizi olacak?
4 çocuklu bir babayı canlandıracağım. Bugüne kadar katili bile oynadım ama ilk defa avukat olacağım. Bu avukatın başından bir sürü olaylar geçiyor.

'ARABESK ÇOĞALDI"

Son yıllarda arabeskin eskisi kadar dinleyicisi yok. Sizce arabesk bitti mi?
Arabesk subjektif bir kavramdır. Arap etkinliği demek Benim yaptığım çalışmaların başlığı serbest çalışmalardır Türk müziğinin devamıdır. Arabesk denen bu değerler 40 yıldan beri Türkiye'nin gündemini meşgul etti. Şu anda arabesk diye adlandırılan malzeme yüzde 80-90 pop müziğin yapısını oluşturmaktadır. Bizim ezgilerimizin etkin olduğunu görüyoruz. Bilakis arabesk bitmedi, aksine çoğaldı.

Arabesk başka müziklere riayet etti diyebilir miyiz?
Aslında rock müzikte de tıpkı arabesk müzik gibi özgürlük var. Rock tabulara karşı bir duruş sergiler. Arabesk denen serbest çalışmalar da tabulara karşı bir duruş ve bir tavır sergiler. O nedenle birbiriyle bağdaşırlar. Her iki tarzda da isyan var...

Arabesk denilen serbest çalışmaların amaa, devletin resmi iki görüşü olan halk ve sanat müziği dışında da müzikler yapılabileceğini kanıtlamaktır. Bu tabulara karşı çıktım. Bana o nedenle özgürlüklerin babası da derler. Bu dönemde tabular kalkti ve müzik özgürleşti. Bugün her tarz müziğin içinde arabesk de, bulabilirsiniz.

VAROŞ MÜZİĞİ DEĞİL
Arabesk müzikte acı var. Ezilmişlik, ajitasyon var. Bu müzik türü dönemin koşullan nedeniyle mi popülerdi?
Kesinlikle hayır. İnsan doğar, yaşar ve ölür. Daha çok acılarını müziğe aktarır. Acı insanın doğasında var. Cazda da acı çeken zencilerin isyanı vardır. Arabesk müzik Türkiye'nin her tarafında dinlendi. Bunun sadece varoşlara indirilmesine şiddetle karşıyım. Çünkü ben yalnız varoşlara hitap etmedim. Türkiye'nin yüzde yüzünü hedef aldım ve yüzde 90'ına ulaştım.

Tarkan'la düet yapmak isterim

Müslüm Gürses arabeskin babası olarak tanındı. Fakat son yıllarda rock parça bile söyledi. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?


Teoman'ın şarkısını herkes söyleyebilir. Bülent Ersoy da söyler, Müslüm Gürses de söyler. Hatta ben de söyleyebilirim. Ama benim prensibim sadece kendi ürettiğim şarkıları söylemektir.

Murathan Mungan'la Müslüm Gürses'in birlikteliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Müslüm Baba Batı parçalarını kendince okudu. Melodiler Batı, sözler Türkçe. Yapılamayacak bir şey değil. Zıtlıkları birleştirmişler. Ama beni rahatsız eden başka bir şey var. "Müslüm baba jiletçilere hitap eder" düşünceleri olanlar "Jiletçi Müslüm Baba'ya bunu okuttuk ve sınıf atladı" diyorlar. Bu çok yanlış. Batı müziği okuyunca mı sınıf atlanıyor? Herkes geç tanınabilir. Herkes Elvis Presley'i de sevmek zorunda değil. Bu zıtlıkla ilgi çekildi. İyi yaptı bence.

Siz de Tarkan'la düet yapacakmışsınız...
Benim haberim yok. Biz Tarkan'la öyle bir şey konuşmadık. Ama ben Tarkan'ı çok severim. Yolu açık olsun onun. Ama zaten ben sahneye çıkmayan biriyim. Eğer sahneye çıksaydı m böyle bir şeyi Tarkan'la yapmak çok keyifli olurdu benim için.

Mor ve Ötesi ile Duman'ı dinliyorum

Ne okursunuz?
Roman okumam. Genelde bilgiye dayalı kitaplar okurum. Son zamanlarda Ortadoğu politikalarından dolayı siyasi kitaplar okuyorum.

Rock müzik sever misiniz?
Evet. Duman, Manga. Mor ve Ötesi, Babazula. Erkin Koray en sevdiğim kişiler. Mor ve Ötesi benim "Sevda Çiçeği" şarkımı çok güzel yorumladı.

Sevim'e güzel görünmek için kendime bakıyorum
Sevim'le 33 yıldır birlikteyiz. Ben aşkı bencilliklerden uzak tutuyorum. Sevim'i karşılığını beklemeden seviyorum. Sevdiğim kadını koruyorum. Ona güzel görünmek için kendime bakıyorum. Hem sağlığıma dikkat ediyorum, hem de ruhumu koruyorum. Saçımı düzeltiyorum, kiloma dikkat ediyorum. Ben onu değiştirmek istemedim. O da beni değiştirmeye çalışmadı. Sevim'in hastalanmasına, üzülmesine tahammül edemem. Onun gülmesinden mutlu oluyorum. Bizim aşkımız ölene kadar sürecek bir aşk.

VATAN
Gencebay: "Mafya babasını değil aile babasını oynayacağım"
İlgili Haberler
Aritik Sevenlere Saygi Kalmamis

User avatar
yasakresim
Kıdemli Üye
Posts: 889
Joined: 17 Jan 2005, 17:25
Location: İzmir-Tekirdağ
Contact:

Post by yasakresim » 28 Aug 2006, 14:39

Bu haber bir buçuk ay öncesine ait.
http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?ex ... 1&hid=9952

Son Dakika kategorisinden Basından Haberler kategorisine taşıyorum.
::::::
Image
"Türk ulusunun, yürümekte olduğu ilerleme ve uygarlık yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, pozitif bilimdir."
Atatürk, 1933

User avatar
muratcakir
Yeni Üye
Posts: 13
Joined: 24 Aug 2006, 14:55
Location: DENİZLİ
Contact:

::::::::ORHAN GENCEBAY:::::::::

Post by muratcakir » 28 Aug 2006, 18:42

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE SELAMLAR.BU MESAJI YAZARKEN GERÇEKTEN İLK DEFA MANEVİ BABAMIN(ORHAN GENCEBAY)SARKISINI TANIYAMAMIN ÜZGÜNLÜĞÜYLE YAZIORUM...AFFET BABA...MOR VE ÖTESİNİN SEVDA ÇİCEĞİ SARKISINI DİNLERKEN GERÇEKTEN HER DEFASINDA BU SARKIYI DAHA ÖNCE DİNLEMİSTİM DİODUM AMA HİÇ AKLIMA BABAMIN SARKISI SEVDA ÇİCEĞİ OLDUĞU AKLIMA GELMEDİ... :oops:
::::::::::BENCE AŞKIN KENDİSİ SENSİN::::::::

Locked