yeneceğim kendime eseri kalite olarak eğer piyasayla kıyaslarsak tabii üstün seviyede..ama diyorum yaa gencebayı gencebay yapan ve müzisyenler ve besteciler arasındaki eb büyük farkı bestelerindeki müzik zenginliği enstruman parti seçimleri aranağme ustalığı ve geçkileri..
işte bu yüzden bu albümde bu özellikleri taşıyan besteleri yok..bunlardan biride yeneceğim kendime..
sana şöyle diyeyim..eski albümlerini bir ele al 10 şarkıdan en az 6 veya 7 si ana temam ana melodi ve nakaratı duyamazssın aranağmelerinde ilginç geçki ve melodiler sunar aranağmelerinde..yani klasik beste forumunda A -B-A giden sistem gencebayda A-B-C A-B hatta nadirde olsa D si olan şarkısı bile vardır..örnek( sev gönlünce yaşa )mesela..veya( kolay değil )eseri gibii..
evt yeneceğim kendiminde ufacıkta olsa bir geçkili aranağmesi var ..
bu eseri batı si tonu çalınmış özünde kürdi makamı ve karar sesi perdesi la dügah tır..fakat bunu içinde kürdi dizisinde varolmayan mi bemol perdesini kullanıyo zaten bu genecebayın klasik tavrıdır bu parçaya karciğar havası dolayısıyla bozlak geçkisi veriyor..
ama hep yarım hep yarım yani ne tam manasıyla bozlak formu nede rock..!
bu parçada iskender paydaşın davul yazımı çok ii..ve tabii dis.ve fuzz gitar baskıları rock tadını vermiş..
sonuç itibariyle..ben istiyroum gencebayın deli mzüik yapmasını yani biz müzisyenleri yorması çalarken icra ederken..
mesela hepp derim ya evde yoksan albümündeki nazar değmez eseri kafayı yedirmişti bana ve dinlettiğim mzüisyen arkadaşlara..!

o nasıl bir aranağme atonel bir müzik parçanın ana temasından uzak nerdeyse 1 oktav içindeki yarım ve tam 12 sesi okadar şahane ve enterasan kullnamışkii şaşırıyosun..
bu gibi 10 larca eseri var şimdi örnek vermediğim...
o yüzden dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz son albüm bence olmadı ...olmadı olmadı..ama unutmak lazım hep ileriye bakalım yapacaklarını yapabileceklerini görmek istiyorum artık..

bunu artık nasıl hangi yolla hangi tarzla sunar sanat severlere bilmiyorum ama bişeyler yapmalı...ah medyaa ah popüler kültür ahh ticari kaygıı

saygılar
mesut