Her ne kadar, tam anlamıyla bir "Orhan Gencebay sitesi" sayılmasa da, artık birçoğunuz biliyorsunuz ki "Divane"nin doğuş hikâyesinde, felsefesinde, müziğinde Orhan Gencebay var.
Orhan Gencebay'ın müziğindeki gibi Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve batı müziği değerlerinin bir arada en güzel şekilde icra edilebilmesi gayesini güden, yerselliğin ötesinde evrenselliği hedefleyen bir enstrüman divane. Türk Müziği'ni hem dünyada en iyi şekilde temsil edebilecek enstrümanlardan biri olmayı, hem de dünya müzikleri icrasında evrensel ölçüde kullanılmak üzere kendine yer edinmeyi hedefliyor.
Ve aynı zamanda bağlama imalâtı piyasasındaki keşmekeşlere, tutarsızlıklara, standartsızlıklara, keyfiyete dayalı sorumsuzluklara bir son vermeyi amaçlıyor. Malzemesiyle, yapım aşamalarıyla, tasarımıyla, formuyla, en üst düzey kaliteyi, enstrümana ve yapımcılarına duyulan en üst düzey gönül rahatlığını ve güveni hedefliyor.
Divane.Com.Tr'de Neler Var? * Divane Nedir? Divane'nin doğuş süreci hakkında Divane'nin mucidi ve patent sahibi Yavuz Gültarafından kaleme alınmış bilgilendirme yazısı.
* İletişim formu, ziyaretçi defteri, bağlantılar, anket, canlı sohbet, haberleşme grubu ve daha fazlası Divane sitesinde.
VE EN BÜYÜK BOMBA!...
Orhan Gencebayyeni albümü Yargısız İnfaz'daki Bugün Senin Doğum Günün adlı eserinde Divane enstrümanını çalarak, divanenin ilk defa profosyonel müzik camiasında yerini almasını sağlamış oldu.
Zamanla bütün bağlama icra ustalarının, hatta Türkiye'de bağlama çalan herkesin elinde bir divane olacağına dair inancımız, enstrümanımıza duyduğumuz güven kadar tamdır.
Saygı ve Sevgiler Divane.Com.Tr
Last edited by yasakresim on 11 Jan 2007, 00:09, edited 2 times in total.
::::::
"Türk ulusunun, yürümekte olduğu ilerleme ve uygarlık yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, pozitif bilimdir." Atatürk, 1933
Soner site gercekten guzel olmus arasira bakiyorum.
Ellerine saglik, zaten sen bu isi biliyorsun:)
Yavuz Abime sevgi ve saygilarimi sunuyorum
Bu arada Hayatta tanidigim en guzel insanlardan birisi demeden gecemedim.
Iyiki varsin Yavuz Abi.