hepimiz icin gecerli sanirim...

topraktan bir can wrote:sabır taşı wrote:6.yargısız infaz...
(son zamanlarda diziler icin hazırlanan besteler gibi olmuş ama tabi gencebay farkı var.
aynı şeyi ben de hissettim.
yasakresim wrote:1-Bugün Senin Doğum Günün
2-Yeneceğim Kendimi
3-Yargısız İnfaz
4-Güneşimsin
5-Gülünce Daha Güzel
6-Aşkın Hesabı Olmaz
7-Mübarek
8-Sensin Benim Çilegâhım
9-Söylenmedik Söz Kalmadı
10-Besmeleyle Başla
Bu albümde sevdiğim ve tuttuğum tek parçanın Bugün Senin Doğum Günün olduğunu söylem gerek... Gencebay Müziği havasını ve samimiyetini yalnız bu parçadan alabildim. Popstaralaturka'da bu parçayı ilk defa dinlediğimde elektrik alamamıştım ve albümün en kötü parçalarından biri olacağını düşünmüştüm. Maalesef (evet maalesef diyorum) yanılmışım, albümdeki tek iyi parça çıktı. Keşke en kötü parça bu olsaydı da, birkaç tane çok iyi parça olsaydı. Gerçekten duygu ve müziğin birbiriyle ayrı telden gitmediği, sözle müziğin duygusal yürüyüşünde çuvallamayan ve samimiyeti hissettiren bir parça. Ve müzikal olarak da Gencebay Müziği kokusu var gerçekten bu parçada. Farklı bir düzenlemeyle bizi 80'lerdeki Seni Arıyorum'lara taşıyabilecek bir parça.
Yeneceğim Kendimi parçasını da çok sevdiğimden değil, sırf önemli bir farklılık ve cesaret olduğu için 2 numaraya koydum. Ve 2.klip adayımın da bu şarkı olduğunu söylüyorum. Orhan Gencebay bu parçayı rahatlıkla dikkatleri üzerine çekmek için kullanabilir.
Güneşimsin ve Söylenmedik Söz Kalmadı parçalarının beni büyük hayal kırıklığına uğrattığını söylemeliyim. Bu iki şarkı, albümden önce, Ah Türkiyem ile birlikte Gencebay'dan divan sazıyla dinleme olanağı bulduğum parçalardı. Ve o zamanlar bana büyük umutlar vermişlerdi. Fakat albümdeki versiyonlarda şarkıların özünden uzaklaştığı kanaatindeyim.
Birçok şarkı müzikal yapı ve söz yapısındaki basitlikler açısından tepkimi çekti. Çok kereler Orhan Gencebay bu mu diye sordum kendi kendime albümü dinlerken. Bunlara zamanı gelince değiniriz.
topraktan bir can wrote:yasakresim wrote:1-Bugün Senin Doğum Günün
2-Yeneceğim Kendimi
3-Yargısız İnfaz
4-Güneşimsin
5-Gülünce Daha Güzel
6-Aşkın Hesabı Olmaz
7-Mübarek
8-Sensin Benim Çilegâhım
9-Söylenmedik Söz Kalmadı
10-Besmeleyle Başla
Bu albümde sevdiğim ve tuttuğum tek parçanın Bugün Senin Doğum Günün olduğunu söylem gerek... Gencebay Müziği havasını ve samimiyetini yalnız bu parçadan alabildim. Popstaralaturka'da bu parçayı ilk defa dinlediğimde elektrik alamamıştım ve albümün en kötü parçalarından biri olacağını düşünmüştüm. Maalesef (evet maalesef diyorum) yanılmışım, albümdeki tek iyi parça çıktı. Keşke en kötü parça bu olsaydı da, birkaç tane çok iyi parça olsaydı. Gerçekten duygu ve müziğin birbiriyle ayrı telden gitmediği, sözle müziğin duygusal yürüyüşünde çuvallamayan ve samimiyeti hissettiren bir parça. Ve müzikal olarak da Gencebay Müziği kokusu var gerçekten bu parçada. Farklı bir düzenlemeyle bizi 80'lerdeki Seni Arıyorum'lara taşıyabilecek bir parça.
Yeneceğim Kendimi parçasını da çok sevdiğimden değil, sırf önemli bir farklılık ve cesaret olduğu için 2 numaraya koydum. Ve 2.klip adayımın da bu şarkı olduğunu söylüyorum. Orhan Gencebay bu parçayı rahatlıkla dikkatleri üzerine çekmek için kullanabilir.
Güneşimsin ve Söylenmedik Söz Kalmadı parçalarının beni büyük hayal kırıklığına uğrattığını söylemeliyim. Bu iki şarkı, albümden önce, Ah Türkiyem ile birlikte Gencebay'dan divan sazıyla dinleme olanağı bulduğum parçalardı. Ve o zamanlar bana büyük umutlar vermişlerdi. Fakat albümdeki versiyonlarda şarkıların özünden uzaklaştığı kanaatindeyim.
Birçok şarkı müzikal yapı ve söz yapısındaki basitlikler açısından tepkimi çekti. Çok kereler Orhan Gencebay bu mu diye sordum kendi kendime albümü dinlerken. Bunlara zamanı gelince değiniriz.
güneşimsin ve söylenmedik söz kalmadı divan sazıyla çalındığında gözünde sana büyük ümitler veren eserlerken,bu albümde sırf divan sazıyla çalınmadı diye mi seni hayal kırıklığına uğrattı soner?ilginç...ben de bu mantığı bir türlü anlayamıyorum.bir eser güzelse güzeldir,çirkinse çirkindir.önemli olan özüdür.ha divan sazıyla çalınmış ha başka bir sazla.
senfonik wrote:mübarek
yeneceğim kendimi
yargısız infaz
sensin benim çilegahım
aşkın hesabı olmaz
söylenemdik söz kalmadı
gülünce daha güzel
besmeleyle başla
güneşimsin
doğum günün
gencebayı aşmayan bir albümden istemeyerek ve çok ta zorlanmadan yaptığım bir sıralama bu..ilk le son arasında nitelikli bi ayrım yok aslında ama oluru bu bence..
aslında ilk 10 budur benceee..tabii ne 10 lar çıkar bunu haricinde..
bunda sıralamam önemli değil hepsi 1 numara çünkü..(neo klasikleri bunlar)yani 70 lerin 80 lerin albümlerinde değil..(çünkü onlara zaten laf yok)
bahçevan
çoban kızı
gönül dağı
nikriz rüyası
sev gönlünce yaşa
sadakan olsun
küstüm çiçeğim
yağmur olsan
nihavent üvertür
sen farklı birisin (ya özelikle bu şarkı sevgili krala a msj vermiyomu söz olarak yol gösterme açısından?)
yasakresim wrote:senfonik wrote:mübarek
yeneceğim kendimi
yargısız infaz
sensin benim çilegahım
aşkın hesabı olmaz
söylenemdik söz kalmadı
gülünce daha güzel
besmeleyle başla
güneşimsin
doğum günün
gencebayı aşmayan bir albümden istemeyerek ve çok ta zorlanmadan yaptığım bir sıralama bu..ilk le son arasında nitelikli bi ayrım yok aslında ama oluru bu bence..
aslında ilk 10 budur benceee..tabii ne 10 lar çıkar bunu haricinde..
bunda sıralamam önemli değil hepsi 1 numara çünkü..(neo klasikleri bunlar)yani 70 lerin 80 lerin albümlerinde değil..(çünkü onlara zaten laf yok)
bahçevan
çoban kızı
gönül dağı
nikriz rüyası
sev gönlünce yaşa
sadakan olsun
küstüm çiçeğim
yağmur olsan
nihavent üvertür
sen farklı birisin (ya özelikle bu şarkı sevgili krala a msj vermiyomu söz olarak yol gösterme açısından?)
Hayırdır Mesut abi sen Doğum Günü'nü en sona atmışsın? Merak ettim, sebep ne?
yasakresim wrote:Bilmiyorum yaa Mesut abi. Babanın bu albüm için her zamanki gibi canla başla çalıştığına eminim. Ama belki de arayı uzun tuttuğu için birbirinden kopuk çalışmalar oldu. Belki de son birkaç ay yoğunluğu artırıp sıkışıklık yaşadı. Bilemiyorum. Belki de gerektiği kadar konsantre olamadı (malûm, popstar telâşı). Ya da belki de bizim albümü biraz daha dinlememiz lâzım![]()
Ama beklentilerden uzak olduğu ortada... Gencebay'dan salt "Sanat için sanat" anlayışında bir albüm dinlemeden şu fâni dünyadan göçüp gidecek miyiz acaba?...