Komik olan sensin estarabim bilmem farkinda misin.
"Orhan Gencebay'ın ve o ekloden gelen sanatçıların." Bu ifade ne demek açiklar misin bana?
Kimmi$ Orhan Gencebay ile ayni ekolden gelen "
sanatçi"? Söyletme beni.
Hüseyin burada o kelimeyi sansürleyerek, Gencebay'a arabeskçi denmesini protesto etmi$tir. Ve ben de bu davrani$ina sonuna kadar katiliyorum ve yürekten kutluyorum. Bu bir tepkinin di$a vurumudur.
AYRICA "Arabeskçi" kelimesini bazilari Gencebay'a
küfür eder gibi kullaniyor, bunu bilmen gerek. O kesimlerin hangi kesimler oldugunu biliyoruz. "ıYY
ARABESK..."
Bunun sendromla alakasi yok. Gencebay müzigi bati özentisi degil, yerel degerleri temel alan bir müziktir. O konuda en ufak bir gocuntumuz yok. Bizim sinirimizi bozan $ey, arabesk kategorisine sokulan Gencebay'in, o kategorideki diger isimlerle ayni ba$lik altinda anilmasidir. Bu hem müzikal açidan, hem sanatsal açidan yanli$tir. Orhan Gencebay arabeskçiyse, diger ki$iler arabeskçi degildir; diger ki$iler arabeskçiyse, Orhan Gencebay arabeskçi degildir, olay budur.
Serbest Çali$ma kavramindan "kategorisizlik" kavramini anlamaliyiz. "Serbest Çali$malar" bir kategori degildir. Senin anlayamadigin bu. Serbest Çali$malar çatisi altina, irlandali Folk sentezcisi de girebilir, Kanadali jazz-hint kari$imi ne oldugu belli olmayan müzik yapan adam da, Orhan Gencebay da... Ve hiçbirinin müzigi birbirine benzemez. Bu bir kategori degil, kategorisizliktir. Dünyada bir kategoriye girmeyecek derecede garip müzikler yapan bir sürü insan var, bir Orhan Gencebay mi gözünüze batiyor? Bir müzik bir kategoriye giremiyorsa, onu illa ki saçma sapan isimlerle kategorile$tirme bagnazligi, sizlere ,insanlara nasil bir mastürbatik duygu veriyor anlayamiyorum!
Biz birebir Gencebay'in demeçlerine dayanarak bunlari savunuyoruz. Gencebay eger kendisi bu yaki$tirmayi kabul etseydi, bugün bunlari tarti$iyor olmazdik sana hatirlatirim!...
Ayrica bir $eyleri komik bulmadan önce dikkatli olmani tavsiye ederim. Uzun yazilarimizi yazacagiz, yazmaktan da kaçinmayacagiz. Anlayana.
O röportajci da Gencebay'i tanimadigini, hakkinda çokça malumat sahibi olmadigini kendi anlatmi$ zaten yazisinda, kendi söylemi$. I$te sorun özü hep ayni yere variyor: Bilgi sahibi olmak. Bu zat, Gencebay'in arabesk kelimesine sahip çiktigini mi saniyor ki "arabeskçi" demi$ ona?