Gönül Dostluğu Nedir? Nasıl Olmalıdır?
Moderator: Yöneticiler
Gönül Dostluğu Nedir? Nasıl Olmalıdır?
Nedir bu kin ne bu nefret
Hiç kalmamış cana kıymet
Parça parça olsan bile
Sabret gönlüm yine sabret
Bu sözleri lütfen tekrar tekrar okuyun. Gönül Dostluğu aslında hem çok kolay hem de çok zordur. Gerçekten gönülden isterseniz "Gönül Dostu" olursunuz. ama içinizde birazcık kötü niyet, fesatlık varsa siz LAFTA Gönül Dostu olanlardan olursunuz.
Gönül Dostu parayla, pulla, birilerinin kayırmasıyla olunmaz.
Gönül Dostu doğaldır, fitne fesat düşünmez. İyi niyetlidir.
Gönül Dostu büyüklerine saygıda kusur etmez, küçüklerini incitmez.
Gönül Dostu Gönül Dostum dediklerinin arkasından iş çevirmez.
Gönül Dostluğu bir selamla, bir tebessümle başlar. Selah ile biter.
Gönül Dostunun Dostundan bir çıkarı,beklentisi yoktur. Gönül Dostuna güvenir. Onu kırmaz.
Bize Yapılan yanlışlar bizi bu tarife itti. Bazı sözde Gönül Dostları hala bu felsefeyi anlayamamış. Popüler olma sevdasında herkesi bir anda silebiliyor. Herkesi karşısına alabiliyor. Büyüğünü küçüğünü tanımaz oluyor. Saygı desen sıfır!
Allah'ım sen biz Gönül Dostlarını böyle insanlardan, fitne fesat içindeki insanlardan koru... Amin!
Hiç kalmamış cana kıymet
Parça parça olsan bile
Sabret gönlüm yine sabret
Bu sözleri lütfen tekrar tekrar okuyun. Gönül Dostluğu aslında hem çok kolay hem de çok zordur. Gerçekten gönülden isterseniz "Gönül Dostu" olursunuz. ama içinizde birazcık kötü niyet, fesatlık varsa siz LAFTA Gönül Dostu olanlardan olursunuz.
Gönül Dostu parayla, pulla, birilerinin kayırmasıyla olunmaz.
Gönül Dostu doğaldır, fitne fesat düşünmez. İyi niyetlidir.
Gönül Dostu büyüklerine saygıda kusur etmez, küçüklerini incitmez.
Gönül Dostu Gönül Dostum dediklerinin arkasından iş çevirmez.
Gönül Dostluğu bir selamla, bir tebessümle başlar. Selah ile biter.
Gönül Dostunun Dostundan bir çıkarı,beklentisi yoktur. Gönül Dostuna güvenir. Onu kırmaz.
Bize Yapılan yanlışlar bizi bu tarife itti. Bazı sözde Gönül Dostları hala bu felsefeyi anlayamamış. Popüler olma sevdasında herkesi bir anda silebiliyor. Herkesi karşısına alabiliyor. Büyüğünü küçüğünü tanımaz oluyor. Saygı desen sıfır!
Allah'ım sen biz Gönül Dostlarını böyle insanlardan, fitne fesat içindeki insanlardan koru... Amin!
- VEFASIZALEM
- Kıdemli Üye
ÇOK GÜZEL BİR KONU. can damarıma bastın şimdi. sende öyle şeyler yazmışsınki sanki çok çekmişsin bu DOSt diye karşına çıkan şerefsizlerden. aslında dediğin gibi hem çok kolay hemde çok zordur. kolaydır olayın en başında dostlığa başlarsan. zordur ilerde sen sorun yaşadığında kolay gününde yanında olur zor gününde bırakıp gider. arkandan konuşur fitne fesat yapar.
ya herkesten çook ççook özür diliyorum. bu konuya tam anlamıyla bişeyler yazamıyorum. çünkü başımda çok büyük bir sorun var. ister istemez kafam oraya gidiyor. tekrardan ÖZÜR DİLİYORUM.
ya herkesten çook ççook özür diliyorum. bu konuya tam anlamıyla bişeyler yazamıyorum. çünkü başımda çok büyük bir sorun var. ister istemez kafam oraya gidiyor. tekrardan ÖZÜR DİLİYORUM.
ÜSTÜMDE YOK BAŞIMDA YOK
İŞİMDE YOK AŞIMDA YOK
YASLANACAK TAŞIMDA YOK
YATACAK ÇUL BIRAKMADIN.
KRALDA ABİDE SENSİN ..GENCEBAY..
MÜSLÜMCÜ
MÜSLÜMCÜ...
İŞİMDE YOK AŞIMDA YOK
YASLANACAK TAŞIMDA YOK
YATACAK ÇUL BIRAKMADIN.
MÜSLÜMCÜ
MÜSLÜMCÜ...
Süper :)
Kemal abi eline diline sağlık süper yorum. az ama öz kelam etmişsin sağolasın..
- yasakresim
- Kıdemli Üye
Emin olun,gün gelir en yakın gönül dostunuz,beni en iyi sen anlıyorsun dediginiz gönül dostunuzu bile tanıyamazsınız...
Gönül dostluğunun en büyük düşmanları 1.hırs 2.kıskançlık 3.kibir 4.hep ben haklıyım yaklaşımı...Bunlardan herhangi biri , insanın gözlerini kör kulaklarını sağır eder...Böyle bir insana siz ne söyleseniz kâr etmez,sizi anlamaz,anlayamaz...Anlaşmanın olmadığı yerde dostluk olmaz...
Hüseyin bu konuyu sen başka birşey için açtın ama,ben bu cevabı daha başka birşey için yazıyorum.Bana bunu yazdıran insan berhudar olsun,bana bir zamanlar dediği gibi...Bu arada,Hüseyin,sizin mevzu ile ilgili hepinizden özelime açıklama bekliyorum...
Gönül dostluğunun en büyük düşmanları 1.hırs 2.kıskançlık 3.kibir 4.hep ben haklıyım yaklaşımı...Bunlardan herhangi biri , insanın gözlerini kör kulaklarını sağır eder...Böyle bir insana siz ne söyleseniz kâr etmez,sizi anlamaz,anlayamaz...Anlaşmanın olmadığı yerde dostluk olmaz...
Hüseyin bu konuyu sen başka birşey için açtın ama,ben bu cevabı daha başka birşey için yazıyorum.Bana bunu yazdıran insan berhudar olsun,bana bir zamanlar dediği gibi...Bu arada,Hüseyin,sizin mevzu ile ilgili hepinizden özelime açıklama bekliyorum...
- yasakresim
- Kıdemli Üye
- VEFASIZALEM
- Kıdemli Üye
GÖNÜL DOSTLUĞU demek hoş görü demek. anlayış demek. yaptığı hatayı onun yüzüne tam olarak vurmadan incitmeden anlatmak söylemek demek. zeytin dalı uzatıp o zeytin dalına karşılık vermek demek. sevmek ona herzaman yardımcı olmak demek. onu savunmak demek. hiçbir zaman PARAYLA EŞ TUTMAMAK DEMEK. ama yapıyorlar işte.
bu MÜSLÜMCÜ KULU parayla eş tuttular yaaaa. helal olsun derim. ulan para hiçbir zaman seni kendime hırs edipte dostlarımı satmadım. onların beni sattığı gibi. hiçbir zamanda sana teslim olmayacak bu MÜSLÜMCÜ.. allah büyük. gün gelir sen benim kölem kulum olacaksın. işte o zaman kul ettiklerin kapıma geleceklerkiiiii...yok be ben istesemde onların bana yaptıklarını ben onlara yapamam. ne bileyim böyleyim işte. hep bu yüzdende kaybettim. ama olsun. önemli olan
GERÇEK BİR :::::GÖNÜL DOSTLUĞUDUR::::
bu MÜSLÜMCÜ KULU parayla eş tuttular yaaaa. helal olsun derim. ulan para hiçbir zaman seni kendime hırs edipte dostlarımı satmadım. onların beni sattığı gibi. hiçbir zamanda sana teslim olmayacak bu MÜSLÜMCÜ.. allah büyük. gün gelir sen benim kölem kulum olacaksın. işte o zaman kul ettiklerin kapıma geleceklerkiiiii...yok be ben istesemde onların bana yaptıklarını ben onlara yapamam. ne bileyim böyleyim işte. hep bu yüzdende kaybettim. ama olsun. önemli olan
GERÇEK BİR :::::GÖNÜL DOSTLUĞUDUR::::
ÜSTÜMDE YOK BAŞIMDA YOK
İŞİMDE YOK AŞIMDA YOK
YASLANACAK TAŞIMDA YOK
YATACAK ÇUL BIRAKMADIN.
MÜSLÜMCÜ
MÜSLÜMCÜ...
İŞİMDE YOK AŞIMDA YOK
YASLANACAK TAŞIMDA YOK
YATACAK ÇUL BIRAKMADIN.
MÜSLÜMCÜ
MÜSLÜMCÜ...
- burhansenkal
- Kıdemli Üye
bilen bilir
ben bu konuya " daha önce paylaşımlarımızda " diyerek parantez açıyorum.Davetlerimi,seslenişlerimi hatırlamanızı diliyor,yazılanlara katılıyorum.
Bu sitede çok değerli gönüldostları kazandım. Kazandım diyorum ancak son zamanlarda forumda yaşanan bazı olaylar yüzünden pek çoğu artık yazmaz oldu. Hatta rahatsız olduğunu dile getirenler oldu. Sizleri kaybetmek istemiyorum.
Dostlarım size seslenmek istiyorum;
varsınlar huzurumuzu bozmaya çalışsınlar, biz bizi bildikten sonra aramıza kimse giremez, bu tip insanları aramızda barındırmayız,uzaklaştırırız.
Lütfen forumu sizlerin görüşlerinden yorumlarından bilgilerinden yoksun bırakmayın, en önemlisi beni yalnız bırakmayın,desteğinizi esirgemeyin.
Son dönemde yazmayan dostlarım, erhan,ismail,murat,ömer,kemal hocam,burhan abi....ve uzun zamandır yazmayan diğer dostlar siteden uzaklaşmayın.
umarım mesajımı okursunuz
varsınlar huzurumuzu bozmaya çalışsınlar, biz bizi bildikten sonra aramıza kimse giremez, bu tip insanları aramızda barındırmayız,uzaklaştırırız.
Lütfen forumu sizlerin görüşlerinden yorumlarından bilgilerinden yoksun bırakmayın, en önemlisi beni yalnız bırakmayın,desteğinizi esirgemeyin.
Son dönemde yazmayan dostlarım, erhan,ismail,murat,ömer,kemal hocam,burhan abi....ve uzun zamandır yazmayan diğer dostlar siteden uzaklaşmayın.
Ne Arabeskçi Ne Damarcıyız, Bizler Gencebaycıyız!
http://www.OrhanGencebayVe.Biz
![Image](http://www.orhangencebayve.biz/images/banners/teklif.gif)
http://www.superteklif.com/Main/SuperUyeFormu.aspx?bid=1b15ed32-867f-4cc2-82ea-f446e76d7861
http://www.OrhanGencebayVe.Biz
![Image](http://www.orhangencebayve.biz/images/banners/teklif.gif)
http://www.superteklif.com/Main/SuperUyeFormu.aspx?bid=1b15ed32-867f-4cc2-82ea-f446e76d7861
- VEFASIZALEM
- Kıdemli Üye
BEN her zaman buradayım..
sizler kadar belki gencebay bilgim sevgim yok(( yanlış anlamayın sakın sevgim yok derken)) yani sizlerin gencebay sevgisi ile bendeki arasında büyük fark var..
HÜSEYİN ne için böyle bir endişe içine düştün bilmiyorum ama bırakıp gidileceğini zannetmiyorum.. yaw ben hala buradaysam hala bişeyler yazıyorsam gerçek gencebaycılar her zaman yazar işte...
haydi gönül dostları.. bekliyoruz bakalım
sizler kadar belki gencebay bilgim sevgim yok(( yanlış anlamayın sakın sevgim yok derken)) yani sizlerin gencebay sevgisi ile bendeki arasında büyük fark var..
HÜSEYİN ne için böyle bir endişe içine düştün bilmiyorum ama bırakıp gidileceğini zannetmiyorum.. yaw ben hala buradaysam hala bişeyler yazıyorsam gerçek gencebaycılar her zaman yazar işte...
haydi gönül dostları.. bekliyoruz bakalım
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
ÜSTÜMDE YOK BAŞIMDA YOK
İŞİMDE YOK AŞIMDA YOK
YASLANACAK TAŞIMDA YOK
YATACAK ÇUL BIRAKMADIN.
MÜSLÜMCÜ
MÜSLÜMCÜ...
İŞİMDE YOK AŞIMDA YOK
YASLANACAK TAŞIMDA YOK
YATACAK ÇUL BIRAKMADIN.
MÜSLÜMCÜ
MÜSLÜMCÜ...
Sevgili Hüseyin
Duygu yüklü sözlerin inan içime oturdu.
Bu aralar işlerimden dolayı sık giremiyordum.Bazende girip yüzeysel bir göz gezdirip çıkıyordum bazende Bilgisayarın başından uzaklaşıyor.İş nedeniyle başka yerlerde oluyorum.
Yoksa siteden soğuma veya dostladan uzaklaşma gibi bir düşüncem hiç olmadı olamazda
Gencebayı seven insanlar Birbirlerinide sever ve sayarlar.
Bundan sonra daha sık girmeye çalışacağım
Sen canını sakın sıkma
Ömür Boyu BAHTİYAR OL
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Duygu yüklü sözlerin inan içime oturdu.
Bu aralar işlerimden dolayı sık giremiyordum.Bazende girip yüzeysel bir göz gezdirip çıkıyordum bazende Bilgisayarın başından uzaklaşıyor.İş nedeniyle başka yerlerde oluyorum.
Yoksa siteden soğuma veya dostladan uzaklaşma gibi bir düşüncem hiç olmadı olamazda
Gencebayı seven insanlar Birbirlerinide sever ve sayarlar.
Bundan sonra daha sık girmeye çalışacağım
Sen canını sakın sıkma
Ömür Boyu BAHTİYAR OL
Biz sen olduk sende biz,Bunu böyle Say
Sen,gönül dostu pirimiz,Orhan Gencebay
- bir_zaman_aglayip
- Kıdemli Üye
- sabır taşı
- Kıdemli Üye
genex wrote:Bu sitede çok değerli gönüldostları kazandım. Kazandım diyorum ancak son zamanlarda forumda yaşanan bazı olaylar yüzünden pek çoğu artık yazmaz oldu. Hatta rahatsız olduğunu dile getirenler oldu. Sizleri kaybetmek istemiyorum.
Last edited by sabır taşı on 02 Jan 2007, 11:54, edited 1 time in total.
güzel bir yetenek-izle : http://www.youtube.com/watch?v=LKAKzutoI3E
- sabır taşı
- Kıdemli Üye
geçenlerde bir arkadaşım dediki ; abi sen forumlardan uzak durarak bazi seyleri unutacagini zannediyorsun.bence tam tersini yap...iyilik yaptın denize attin..balığın bilmemesine üzüleceğine halk edenin yaradanin bileceği umuduna sevin...
düşündüm de..arkadaşım haklıydı..
düşündüm de..arkadaşım haklıydı..
güzel bir yetenek-izle : http://www.youtube.com/watch?v=LKAKzutoI3E
bence gönül dostu
hüseyin abi bazı maddeler koymuş ama tabiri caizse HER ŞEY KARAKTER meselesidir .Aramızda henüz yenü üyeyiz ama şu zaman kadar gözlemlediğim günler çerçevesinde ismini belirtmeyeceğim bi kaç karaktersize denk geldim burda.
bana göre AĞIRBAŞLILIK,HOŞGÖRÜLÜ,ANLAYIŞLI VE HELE HELE KOCA YÜREK OLMAK LAZIM TIPKI ORHAN Baba GİBİ
şu görüş olmalıdır,dertler benim mutluluk senin olsun
aramazdı yürekten davranan gönül dostları az
yorum sizin
teşekkür ederim şimdiden ilgi alaka duyacaklara
bana göre AĞIRBAŞLILIK,HOŞGÖRÜLÜ,ANLAYIŞLI VE HELE HELE KOCA YÜREK OLMAK LAZIM TIPKI ORHAN Baba GİBİ
şu görüş olmalıdır,dertler benim mutluluk senin olsun
aramazdı yürekten davranan gönül dostları az
yorum sizin
teşekkür ederim şimdiden ilgi alaka duyacaklara
- serhat_izmit
- Kıdemli Üye
Bu tavrını doğru bulmuyorum. Aynı ortamda bulunduğun, birşeyler paylaştığın kişilere böyle bir hakaratte bulunamazsın.
Sana kim, ne yaptı bilmiyorum ama o kişiye özel mesaj göndererek de rahatsızlığını dile getirebilirdin.
Orhan Gencebay'ın kişiliği hakkında örnekler vermişsin. Ancak Orhan Gencebay'ın en önemli özelliği hümanist olmasıdır, yani insan sevgisidir. Umarım Gencebay Felsefesi'nden sen de kendine biraz pay alırsın.
Sana kim, ne yaptı bilmiyorum ama o kişiye özel mesaj göndererek de rahatsızlığını dile getirebilirdin.
Orhan Gencebay'ın kişiliği hakkında örnekler vermişsin. Ancak Orhan Gencebay'ın en önemli özelliği hümanist olmasıdır, yani insan sevgisidir. Umarım Gencebay Felsefesi'nden sen de kendine biraz pay alırsın.
"Yaptıklarım Türk müziğinin devamıdır."
"Müziğime arabesk denmesi çok saçma..."
Orhan GENCEBAY
"Müziğime arabesk denmesi çok saçma..."
Orhan GENCEBAY